sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Pieneläinviikko alkaa!

Jänskättää vähän, mutta sillä tavalla sopivasti.

Homman nimihän on sellainen, että viikon verran elellään koulun asuntolassa, jolloin aamut ja illat vietetään pieneläinhuoneella, koulupäivät siinä välissä toki. Viikosta voi tulla rankka, mutta en usko että siitä tulee lopulta suurempaa ongelmaa. Onhan tässä kuitenkin elokuusta asti kolmena päivänä viikossa herätty klo 8 alkaviin koulupäiviin viiden aikaan (ma ja ti alkaa vasta 10, jolloin voi nukkua "jopa" seitsemään asti). Eli teoriassa herätysajat ei muutu!

Kuvassa degu (Octodon degus), joista toinen harmillisesti kuoli viime viikolla
Pieneläinhuoneella on kiitettävän monipuolisesti erilaisia hoidokkeja, pääsee tutustumaan vähän itselle tuntemattomampiin lajeihin ja niiden hoitoon tarkemmin kuin tähän asti itsekseen opiskelemalla. Oikeastaan hamsteri on noista ainoa laji, jota olen kotona pitänyt, ja puput ja marsut etäisesti tuttuja kavereiden kotoa. Eniten odotan sitä että pääsisi sokerioravia ja sinsillaa (open mukaan oikea suomenkielinen nimi, chinchilla lienee useimmille tutumpi kirjoitusasu) käsittelemään, ja niihin tutustumaan lähemmin. Tällä hetkellä oma uus-suosikki parta-agama (jota yhdellä aiemmalla tutustumistunnilla pääsin ruokkimaan) valitettavasti on jo talvihorroksessa.

Eläinten hoitoa enemmän oikeastaan jännittää tuo asuntolasäätö. Miten viikonloppuna toimii hommat (asuntolaan on viikonloppuyöpymistä varten oltava erityislupa), miten hella toimii yhteiskeittiössä, miten yleiset tilat muuten... Olen nimittäin kuullut kaikennäköistä mielenkiintoista tarinaa asuntolassa hääräilystä. Esimerkiksi yleisen tilan keittiössä sijaitsevaan jääkaappiin ei kuulemma uskalla laittaa kamalasti omia tavaroitaan, jos ne haluaa mm. syödä itse. Asuntola muutenkin on päällepäin enemmän vähän halvahkon hostellin näköinen, mikä myös huolestuttaa sinänsä, että mitenköhän unensaanti onnistuu kun ympäröivissä huoneissa on tukuttain teini-ikäisiä metsuriopiskelijapoikia. Huoh. No, ehkä tästä selvitään! Koska seeprahiiret!


 Niin, ja onhan mulla myös Helka mukana :)

4 kommenttia:

 1. Uijui, onko siellä myös unikekoja? Ne on söpöjä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unikekoja? Enpä oo kuullutkaan tuosta nimestä :o jos siis meinaat sokerioravaa tai chinchillaa. Muita eksoottisia jyrsijöitä siellä ei tällä hetkellä taida ollakaan.

   Poista
  2. Nimenomaan unikeko, latinaksi glis glis, englanniksi sellainen hirveä nimi, kuin edible dormouse. Ne on kuin hiiriä, joilla on oravan häntä. Ja niiden poikaset on kyl about söpöimpiä ikinä <3

   http://kuvakauppa.lehtikuva.fi/edoris?tem=www_gallery_f&id=7aa7d5266a214c648aeed9b3b590eb92&menu=0

   Poista
  3. Voi että osaa olla suloinen! Ei oo tommosia harmi kyllä meillä :( Sais kyllä olla!

   Poista