keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Day 3: Aquarius

Kolmas päivä, ja opettajaa /eläintenhoitajaa on nähty paikalla toistaiseksi vain yhden vuoron aikana, tiistaiaamuna. Luottamus oppilaisiin on siis oletettavasti korkealla. Yhtäkään eläintä ei toki olla toistaiseksi löydetty kuolleena, joten sinänsä perusasiat lienee kunnossa, toivottavasti. Aiheesta tekisi mieli avautua enemmänkin, mutta pitäydytään toistaiseksi positiivisissa jutuissa.

Viiriäisten häkistä löytyi tänäkin aamuna munia, jee! Eilen niitä oli kaksi ja tänään yksi. Aikamoisia munakoneita! Joku on jossain välissä maininnut, että noita viiriäisenmunia voisi alkaa jopa myymään ulos, kun niitä tulee noinkin paljon, ja miksei. Onhan ne hurjan kalliita ainakin, suosiosta en tiedä. Itsekään en ole koskaan maistanut.

Anatomian eka tentti meni muuten hyvin, oli äärimmäisen helppo, jopa niin että tuntui melkein tyhmältä kun oli lukenut niin paljon. Opettaja kuitenkin vakuutti jälkeenpäin kyseessä olevan vain se, ettei ollut ehtinyt kunnolla perehtyä kokeen tekoon. Ihan ymmärrettävää.

Helka pääsi päivällä hurmaamaan koko luokan, kun sain viedä sen oppitunnille! Monilla on yleensä koirat mukana, ja pyysin nätisti että saisinko mä tän yhden kerran tuoda Helkan. Opettaja taisi innostua vähän, kun melkein koko ensimmäinen puolikas kaksoistunnista meni kissoista luennoimiseen. Mikäs siinä, kun on mallioppilas valmiina esittämään luokalle, miten kissaa käsitellään!

Ison tankin kalat
Iltahommien valokeilassa tänään oli akvaarioiden pesu. Ja niitähän nimittäin riitti. Viisi sadan litran akvaariollista erilaisia vesiveitikoita ja yksi kahdensadan litran tankki, jossa oli vähän isompia kaloja ja rasittavia vesikasveja, jotka eivät millään suostuneet mennä takaisin hiekkaan paikalleen. Aikaakin meni kiitettävästi, oltiin huoneella puolitoistatuntia yli merkityn ajan. No, onneksi tänään ei tarvinnut vielä siivota isoa akvaariota, jonka vesien vaihto-operaatio onkin vähän aikaavievämpi homma.

Lisäksi päästiin ruokkimaan hyönteiset ja hämähäkit, joille metsästettiin ruokaötökkäpuolelta jauhomatoja herkuteltavaksi. Selkäpiitä karmii joka kerta kun hämähäkkien terraarioiden ovea avaa. Onneksi niihin ei tarvitse koskea!

Vaikka yliajalla oltiin, niin lopuksi päätettiin vielä suorittaa Måns-kanin harjaus. Viikkotöitähän voi toki aina jossain määrin siirtää toiselle päivälle, mutta itse näkisin asian niin, että mieluummin tekee hommat loppuun kuin jättää myöhemmälle, ja tämmöiset hommat nyt tekee muutenkin mielellään! Måns on siis angorakani, ja elelee ulkohäkissä (toki suojassa tuulelta ja tuiskulta) myös talven yli. Paksu turkki suojaa hyvin pakkaselta, ja Måns ei kamalan pitkään edes tykkää olla sisätiloissa, jos on liian lämmintä. Työkaveri piti kania sylissä, ja minä harjasin takut auki. Hetken ajan oli pakko itsekin pitää sylissä, kun poitsu oli niin suloinen ja pehmeä.
(Kuva otettu ennen harjausta toim. huom.)
Aikaiset herätykset ja pitkät päivät alkavat pikkuhiljaa viemään veroaan, ei kamalasti jaksaisi puuhata mitään ylimääräistä työillan jälkeen. Itse asiassa ajattelin painua pehkuihin aika lailla saman tien. Niinku nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti