tiistai 13. marraskuuta 2012

Day 2: Reptilia

Aamu valkeni, tai ei valjennut, kännykän herätykseen ja kirkkaaseen tähtitaivaaseen. Asuntolan sänky on järkyttävän kova, jokikinen lihas niska-hartia-selkä-jalka-alueella tuntuu olevan jumissa.

Pieneläinhuoneen aamuhommiin kuuluu päivittäiset työt, eli pääasiassa ruokinta ja vesien vaihto. Itse pääsin mm. ällötyshommiin siistimään ruokaötököiden terraarioita. Vanhoissa tuoreruokapaloissa oli tietenkin myös eläviä matkatavaroita mukana, joten niitä joutui ravistelemaan, jotta eläviä otuksia ei joutuisi liikaa roskiin. Ötököiden kohtaaminen alkaa kuitenkin olla kerta kerralta helpompaa, eli ei kavahda niin herkästi. Paitsi...

Iltapäivällä siivosin sitten papukaijojen häkkiä, joka on iso lattiasta kattoon ulottuva mötikkä. Lattialle sijoitetun mökin takaa paljastui sitten irrallaan eleleviä siivellisiä sirkkoja (noin neljä kappaletta), mihin reagoin luonnollisesti lievällä paniikilla ja kiljaisulla. Kaikki päättyi lopulta hyvin, osa sirkoista saatiin metsästettyä purkkiin (en kuitenkaan niihin koskenut!) ja yksi jäi vielä pakosalle.

Chinchillaa kylvettämässä
 Lisäksi illalla päästiin kylvettämään aavikkojyrsjijöitä kylpyhiekassa, mitä ne tekivät varsin vastahakoisesti. Paljon mukavampaa oli varsinkin degun mielestä sutia kylpyastian seinää ja nakertaa kulmia.

Illan huipensi viljakäärmeen ruokinta. Pakkasesta sulateltiin ja lämmiteltiin veden alla hiirulainen, jonka luikero pienten ihmettelyjen jälkeen nappasi kitaansa ja liu'utti menemään. Jännintä oli seurata leukojen avautumista, koska käärmeen pää oli paljon pienempi kuin itse ruokahiiri, ja yllättävän nopeasti ja vaivattoman näköisesti koko tapahtuma hoitui.
EDIT! Erittäin hyvällä lajintunnistustaidolla varustettu lukija huomasi kertoa, että kyseessähän on sateenkaariboa (ja vieläpä Brasilian- sellainen), eikä viljakäärme kuten tiedottomuudessani sepustin.
Siellä se hiirulainen nyt menee...
Huomenna olisi edessä anatomian ensimmäisen osuuden kokeen uusinta, koska itse olin varsinaisena suorituspäivänä vasta tullut Lontoon reissusta edellisyönä, enkä ollut läheskään oikealla vireystasolla koetta suorittaakseni, joten jätin suosiolla uusintapäivään. Saas nähdä kuin käy.

2 kommenttia:

  1. Eikös tuo ole sateenkaariboa eikä viljis?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä tuo näkyy olevan! Ei ollut meille kukaan siihen päivään mennessä ehtinyt kertoa, ja kun ei näitä matelijoita niin hyvin tunne, niin heitin vain ensimmäisen lemmikkikäärmeen joka mieleen tuli :D Kiitos korjauksesta!

      Poista