torstai 9. tammikuuta 2014

Belgiaan!


Huh! Monen kuukauden taistelun jälkeen sain tänään varmuuden, että pääsen työharjoitteluun ulkomaille! JES! Tässä alkoi jo ollakin viime hetket käsillä, ja vähän voi mennä yliaikaa valmistuminenkin, riippuen miten kauan tässä nyt kestää että saan majoituspaikan ja sopimukset varmistettua. Mutta paikka ainakin on hallussa joten enää ajan kysymys.

Ajattelin että pitänee taas vähän virkistäytyä tällä blogisaralla ja alkaa pitää kirjaa tapahtumista ulkomailla, ja ehkä jopa sitä ennen (kiireen ja säätämisen määrästä riippuen). Tässä on nimittäin NIIN HITOSTI asioita hoidettavana ja parin viikon sisällä pitäisi saada kaikki hoidettua. Nimittäin:
  • Paperisota: työharjoittelusopimus, letter of intent eli jonkinnäköinen aikomussopimus koulun ja työpaikan välillä, stipendihakemus, kelan olosuhdemuutoshakemus, kelan ulkomaillaoleskeluilmoitus, ateriakorvauslomake (etukäteen), liikkuvuustietolomake (koululle), lupalomake (jossa lupaan olla hyväkäytöksinen ja kantaa koulumme imagoa itseni kautta hienosti ulkopuolisille jne)
  • Lennot: kalliiksi saattaapi käydä, kun näin lyhyellä varoajalla pitää ostaa, mutta minkäs teet
  • Majoituspaikka: yksi vinkki työnantajalta jo on (AFS-niminen järjestö, paikallisen vapaaehtoisperheen luona majoitus), lisää kelpuutetaan: kohdemaana siis Belgia ja kaupunkina Brysseli. Paikan pitäisi olla suht halpa, joudun maksamaan vuokraa nimittäin Suomenkin kämpästä, vaikka en täällä olekaan, tietenkin.
  • Majoitus kissoille Suomessa: yksi ystävä on jo onneksi ilmoittautunut vapaaehtoiseksi, mutta pitäähän ne perille saada ja pakata mukaan hiekkalaatikko, leluja, vilttejä, ruokaa...
  • Mitä kaikkea tarviikaan mukaan? Tästäkin pitänee tehdä lista erikseen. Uuden läppärin ainakin tarvitsen, koska ilman nettiä en pärjää, ja ajattelin työn ja maahan tutustumisen lisäksi yrittää jopa väkertää opparia samalla...
  • Mahdolliset netti- ja kännykkäliittymien väliaikaiset sulkemiset. Sähköä nyt ei viitsi kun pakastimessa on tavaraa ja muutenhan voi ottaa vaan johdot pois seinästä. Vuokranalennusta tuskin saan, koska yksityinen.
Tuohon lisäksi vielä kaikki ne asiat, mitkä ei vielä ole tulleet mieleen. Jaiks! No, passi ja hammasharjahan riittää, loput voi säveltää... ;)

Oli miten oli, ihan mahtava fiilis, vaikka vähän vatsahaavaa meinaa pukkaa jo ajatuskin kaikesta säädöstä mitä lähipäivinä ja -viikkoina tulee olemaan. Tätä on odotettu jo kohta vuoden päivät, ja tässä muutenkin pääsee toteuttamaan sitä yhtä pitkäaikaista unelmaa, joka on kytenyt mielen perukoilla jo pitkään: päästä työskentelemään eläinten parissa ympäri maailmaa.

Itse "mesta" on siis Brysseliläinen löytöeläinkoti/hoitola, ja ainakin pienen googletuksen perusteella yksi belgian isoimpia. Siispä mielenkiintoiset ajat edessä. Itsehän olen ollut yhdessä yksityisessä löytökissalassa töissä, ja vaikka kissojen määrä olikin ajoittain suuri (joskus jopa sadan yläpuolella), oli se varmasti paljon pienempi kooltaan ja skaalaltaan kuin tämä.


Kesäkuu Hollannissa. Nam. Lisää tätä~~
 Ja hei, Belgia! Ihan mieletöntä! Maa täynnä vanhaa kulttuuria, kaksi hienoa erilaista kieltä joita oppia (huonosti), suklaata, vohveleita ym ruokakulttuuria ja mikä tärkeintä: belgialaista olutta. Broidi asuu "ihan naapurissa" Haagissa, ja pääsee sitäkin moikkaamaan! Ja tuntuu että selitän kuin mikäkin Willow (Rosenberg, Buffyssa, kvg lapset). Mut hei, kui siisti hahmo on Willow? Ihan miljoonasti siisti. That's what.Mistä tulikin mieleeni, että hankin Netflixin takaisin tuossa yks päivä, ja kattelin Buffyn iiihan ekoja jaksoja. Very aww, much 90's, wow.

Aaanyway, nyt vaan toi pakollinen "red tape" alta pois ja sit pääsee hienojen asioiden pariin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti