tiistai 9. syyskuuta 2014

Kreisikesä 2014

Voi, ystävät. En tiedä mistä aloittaisin. Sosiaaliseen mediaan onkin tullut jo vuodatettua, kuinka ihanat läksiäiset oli, ja kuinka ikävä tulee jokaikistä läheistä ja myös vähemmän läheistä ihmistä! Jokainen tärkeä ja rakas! Tällaisina hetkinä sitä huomaa, kuinka hienoa on olla ympäröity hienoilla ja mahtavilla ihmisillä, jotka tukevat ja myötäelävät kaikessa mitä elämä eteen heittää.


Jatketaan vähän keveämmällä kuvareportaasilla tapahtumarikkaasta kesästä ja viimeisistä hetkistä Suomen kamaralla. Miljoonasti kiitos siitä, ystävät ja työtoverit <3

Korkeasaari-duuni oli tärkeä ja opettavainen kokemus, tuli kertaheitolla otettua vastuuta enemmän kuin mistään aiemmin, kiirettä ja kuumaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti, mutta kunnialla selvittiin ja siitä on todisteena kiitos-pullo vuoden 2002 portviiniä. Kiitos nam.

Ihan hyvät puitteet suorituspaikalla :)

Lenkkeilyn makuunkin tuli viimein päästyä kunnolla, kun ehti lähes joka viikko (no ehkä ihan loppukesää lukuunottamatta) pyörähtää juoksulla ja kiipeillä Jätemäen portaita, ihailla maisemia ja nauttia itsensä päihittämisestä. Joka kerta oli edellistä helpompi, ja painokin lähti viimein laskusuuntaan! Vaikka eihän sen paljoa tarvitsekaan laskea, ja ennemminkin omaa kestävyyskuntoa lähdin parantamaan kuin vaa'an näyttämiä numeroita, toim. huom.

yksi kerrallaan..

Se fiilis kun selviää portaista huipulle. Huikeaa.

Paljon tuli nähtyä myös ystäviä, siis todella usein, useammin kuin pitkään aikaan! Osittain varmaankin siksi että tein loppukeväästä paluun Helsinkiin ja oli lyhyemmät etäisyydet (luojan kiitos!), ja osittain siksi että Hollantiin lähdön takia oli sellainen tuntu että nyt pitää nähdä kaikkia niin paljon ja niin usein kuin mahdollista, jotta voi sitten pitkin vuotta muistella lämpimiä hetkiä, jos tulee yksinäistä. Tulipahan kerättyä ihan kunnolla rakkautta talteen, kiitos <3 Tämän ohella tuli kierrettyä Helsinkiä ympäriämpäri myöskin ihan tarkoituksella enemmän ja laajemmin, hieman turismihengessä. Nyt niitä kuvia!

MM-lätkää Leppävaaralaisittain!

Ja mitä olisikaan MM-kisat ilman oikeaa pukeutumista?!


Cafe Lasipalatsissakin tuli viimein käytyä!

Toki työpaikan lähiympäristö tuli tsekattua myöskin sekä saarella..

...että sen lähiympäristössä (kuvassa Kulosaaren silta yöllä...)

Vaikka kämpässä ei kauaa asunutkaan, pitihän sitä tuparit kuitenkin järjestää :)

Angleterre, ystävät ja Suomi-teemainen Brewdog-olut (oli muuten katkeraa mutta hyvää!)
*plim* Kulosaari, Brändö.

Game of Thrones-finaalin kisastudio Suurpellossa! Epic stuff! Espoo toimi myös viimeisen viikon tukikohtana. Kiitos siitä asianosaisille. <3
Tehokkain turistipäivä on toki sellainen, kun ulkopaikkakuntalainen ystävä tulee kyläilemään ja voi ihan luvan kanssa kiertää kaikki kliseisimmät rysät, ja vieläpä hyvässä seurassa ^_^

Senaatintori (kirkkoon tuli kurkattua sisälle vasta vikana päivänä)

Kauppatorillakin kierreltiin, vaikka ennemminkin oli välietappi kuin kohde ;) Taustalla näkyvä maailmanpyöräkin tuli koettua, myöskin vikana iltana.

Suomenlinnan päätyyn asti tuli viimein käveltyä, jee! Tuuli paljon, mutta oli nätti ilma :)

Tässä kohtaa on pakko hehkuttaa Sushibar+wine-ravintolaa. Tuli kesän mittaa käytyä useampaankin kertaan sushilla täällä, ja aina hyvänlaatuista tavaraa, plussaa monipuolisesta listasta! Toki sushiin tuli innostuttua kesän mittaa paljonkin, amonessa muussakin paikkaa (Fuku, Itamae, Ichiban (ei ollut hyvä), Domo...) tuli naposteltua näitä herkkuja. Omnom. Lisää tätä!

Torni-ravintolan Ateljee-baari. Helsingin kalleimmat drinkit (14€) mutta myöskin parhaat näkymät!
Storyvillen terassi. Kallis mutta hyvä tunnelma. Jazz <3 (ja Helena Haaparannan 50's-teemainen soolokeikka <3)
Alppimuisto! Jo toista kesää peräkkäin, tällä kertaa sää suosi ja oli muutenkin oikein mukavaa <3 Koxbox ja Nebula Meltdown (oisko ollu?) jorailutti hienosti!


Uhraan vähän isomman siivun tämän vuoden Ilosaarirockille, koska se oli tähänastisista Joensuun reissuista ehkä paras. Ihmiset oli hienoja ja musiikki toimi ja sää helli ja vitsit mikä kokemus taas viettää aikaa leirinnässä! Hienoista hiuspannoista puhjenneisiin renkaisiin ja festariromansseista loistaviin keikkoihin ja palaneisiin olkapäihin... tietäjät tietää, ehkä tätä hehkutusta on ollut jo somessa riittävästi, ja ensi vuonna taas uudestaan!


Studio Killers veti suorastaan hikisen keikan. Tuli tanssittua, mutta hitto että siel teltassa tuli kuuma!

Hermannin viinibaari <3

Leirintäalue klo 5 aamulla. Maagista <3

Ystävän hääjuhlat Vehmaalla, Turun lähellä. Kaunis viikonloppu, kaunis pari, muutama ilon kyynel saattoi tirahtaa illalla/yöllä kun katseli pariskunnan valssia.

Aurinkolahden uimaranta Vuosaaressa. Mansikat, skumppa, hyvä sää ja hyvä seura.

Seurasaari valloitettu! Piknik, parasta seuraa ja hulluja uintiekskursioita lähisaarille... Eihän Helsingissä tullut asuttuakaan kuin sen 6 vuotta ennen kuin sai sinne käynnin aikaiseksi. Ja ehdottomasti tulee lähdettyä useammin jatkossa!

Suuret Oluet, Pienet Panimot. Jo kolmatta (?) vuotta peräkkäin herkkujuomia kauniissa kesäsäässä. Mut hinnat, ne hinnat..

"Mäntsälä mielessäin" eli vuoden nörttitapahtuma, eli santoramiitti. Ihanampaa väkeä saa hakea ^_^

Helin synttäreiden kunniaksi tuli visiteerattua Ruttopuistossa (a'la Kakkugallerian baakelsit) ja Loisteen terassilla, sekä testattua Teerenpelin naposteltavat. Oikein toimiva kombo.

Muutaman kaverin kanssa on ollut tapana käydä väijymässä kaikki mahdolliset Marvel-leffat. Tällä kertaa saatiin mukaan vähän isompi porukka ja tarkkailuun pääsi Guardians of the Galaxy. It was GROOOOT!

Yksi kesän ex tempore-tempauksistani oli ostaa yhdelle rakkaalle syntymäpäivälahjaksi Breakfast in the Sky-lahjakortti. Toki otin etuoikeuden lähteä mukaan katsomaan millainen homma se oli. Ja hauskahan se. Jalkojen alla 40m ilmaa sekä Rautatientori. Nice!

Ensimmäistä kertaa tuli lähdettyä myös Flow-festivaaleille, lähinnä Röyksoppin sekä Die Antwoordin keikkojen perässä. Kallista ja hipsteriä? Kyllä, mutta täysin sen arvoista!

Brewdog avaa Suomeen ensimmäisen baarinsa, ja meikäläinen missaa avajaiset, perhana! Onneksi Helsinki Night Market pelasti asiassa jonkin verran, kun hurttapanimo saapui tarjoilemaan maistajaisia tulevista hanatuotteista sekä muutamista muista valikoimaan tulevista erikoisuuksista.

Harvemmin sitä myöskään törmää aikuisille tarkoitettuun pomppulinnaan, joka oli toki pakko testiajaa, vaikka hieman hirvitti kiivetä kallellaan olevaan suljettuun tilaan...
 <lässynlää>
Läksiäisistä sen verran, että tarkoitukseni oli alunperin vain koota muutama kaveri kokoon tai käymään kantisbaarissa moikkaamassa ja halimassa. Siitäkin sitten tuli jotain paljon isompaa, ainakin itselle, kun täysin yllätyksenä paikalla kävi lähemmäs 30 henkeä ja kaupan päälle sai niin paljon rakkautta että tällä määrällä pysyy lämpimänä koko vuoden ^_^
Läksiäislahjaksi sain tärkeiden ihmisten meitsiet kortille ikuistettuna, ja lahjakortin Finnairille, jotta tulisin vielä takaisin :')
</lässynlää>

Tampereellakin tuli käytyä moikkaamassa vielä wanhoja ystäwiä, kissoja ja tietenkin pikkuveljeä ja äitiä :) Ohessa myös tuli maistettua ehkä paras falafel-pita annos ikinä, kiitoksia vaan special-kastike-ananas-feta-lisästä tekijälle!

Myös läksiäisiin pääsemättömille koulukamuille oli järjestettävä viimeisellä viikolla aikaa, joten ei muutakun Hämeenlinnaan iltaa viettämään, saunomaan ja koiruuksia katsomaan!
Teerenpeli kutsui vielä kerran, kun jätin vielä yhdet jäähyväiset.
 
Viimeiseen viikonloppuun mahtui paitsi suuria tunteita, myös ysäri-tanssahtelua! Ja mitä olisi Michael Cassette ilman ysärilaseja tai tanssikeikka ilman kavereita. Also, R.I.P Venue ja ponnaripäinen baarimikko! (tai no, se mihinkään kuollut mutta tuskinpa enää nähdään ;_;)
Jätkänsaaressa ei ole tullut paljoa kierrettyä, mitä nyt kerran pari pyörähtänyt Verkkokaupassa. Sikäli oli siis yllätys löytää itsensä lauantai-iltana katsomasta Suomi-USA koripallomatsia Buza-nimisestä baarista herrasmiesseurassa. Siellä oli muuten jättiscreenin ohella pelikonsoleita (uusia ja vanhoja) vaikka muille jakaa, tämä pitää kyllä käydä testaamassa ihan kunnon illanistumisella, vallankin nörtin mieltä lämmitti moinen! Ja mihis muualle kuukauden viimeinen viikonloppu voisikaan viedä kuin... PRKL-klubin trashdiscoon (oevoevoe :D)
Herrasmiesmysteeri Rautatientorilla ennen "päätepysäkkiä"...
Vihoviimeinen sunnuntai sisälsi (matkalaukkujen kentälle roudaamisen lisäksi) sushia, Skywheeliä ja Samsaraa.
Sushibar+wine. Taas.
Finnair Skywheel oli ehkä lievä pettymys, kun sinisten koppi-ikkunoiden läpi ei kauheesti saanut kuvia ja ratas ei edes noussut Tornin terassin tasolle. Mutta tulipahan pyörittyä ympyrää tehokkaat viisi minuuttia kiskurihintaan.
Leffapiknik Kansalaispuistossa & docventures & Samsara: päätti koko Helsinki-kesän jotenkin sopivasti sekä leffan puolesta, että alueen tunnelman ja omien fiilisten osalta. Meni suoraan tunteisiin, lievästi sanoakseni. Ps. katsokaa tuo leffa! Mieletön audiovisuaalinen kokemus ja pistää ajatukset kulkemaan.

Nyt alkaa väsyttää, ja tämän postauksen koostamisessa on mennyt jo ihan tarpeeksi monta päivää, joten jatketaanpa taas seuraavalla kerralla! Tot ziens!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti